onsdag 10. august 2016

POTETER MED HVITLØKMAJONES (PATATAS CON ALIOLI)


Har du laget majones noen gang? Det er såre enkelt, i alle fall denne hvitløkmajonesen. Knallgod er den, òg. Enten du skal ha norsk rekeparty eller spansk tapasaften er denne aliolien et must.

Denne porsjonen passer til 800 g poteter. Kok potetene, avkjøl og del i terninger.

Du trenger en stavmixer.

Bland alle disse ingrediensene i en liten bolle el.l.:
2 1/2 dl olje (olivenolje, solsikkeolje)
2 fedd hvitløk, finhakkede eller knuste
1/2 ts salt
1 egg
evt. 1/4 dl kaldt vann

1. Sett stavmixeren nedi og kjør på full speed. Det er gjort på null komma null. Synes du majonesen er for tykk, tynner du den ut med litt og litt vann. Vipps, ferdig! Smak om den er passe salt.




2. Bland majonesen med de helt kalde potetene.


Mer spansk kan det ikke bli - albondigas med patatas con alioli! Kjempegodt.
OBS! Oppskrift på albondigas ser du HER. Du kan også søke på albondigas på bloggen så kommer det opp flere oppskrifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...