onsdag 10. august 2016

STEKT LETTSALTET LANGE MED POTET- OG LØKBLANDING


Lettsaltet lange er deilig middagsmat. Kjekt med gjester som liker å fiske! En av dem var så heldig å få denne digre fisken på kroken. Den veide 12 kg! Hva gjør vi nå! Etter å ha studert litt her og der bestemte vi oss for å lettsalte den før tilberedning/frysing.

Fisken var selvfølgelig både sløyet og bløgget og hodet var skåret av. Det vanskeligste gjenstod, nemlig å filetere den og fjerne ALLE bena. Men med godt redskap gikk det smertefritt.

Lettsaltingen foregikk sånn at et godt lag med grovt salt ble lagt i bunnen av et stort kar, den ene fileten ble lagt nedi med skinnsiden ned, nytt lag med salt, den andre fileten oppå med skinnsiden opp og nytt lag med salt over det hele. Så lot vi det ligge i 8 timer, skylte av saltet, delte opp i passende stykker og pakket inn for frysing det vi ikke skulle bruke umiddelbart. Herlig å få så mye flott fisk!

Dette bestod den deilige middagen av:

1 porsjonsstykke lettsaltet lange med skinn pr. person.
olje til steking

Poteter og løk til 4 personer:
Kok to poteter til hver, med eller uten skall spiller ingen rolle
1 løk i tynne ringer
1 purre i tynne ringer
olje til steking
litt pepper
1 ss honning
1/2 ts salt

smeltet smør som saus
blandet salat, deriblant er appelsin deilig til fisk

1. Kok poteter.
2. Stek løk og purre på middels varme til myk og blank. Pepre og bland inn 1 ss honning. Når potetene er kokt, avkjøl dem litt så du klarer å skjære dem i skiver. Bland dem med løken og dryss over litt salt.


3. Varm opp olje i en annen stekepanne og stek fisken med skinnsiden ned først. Bruk god varme. Etter 3-4 minutter snus den og steker ferdig på den andre siden på litt svakere varme. Avhengig av hvor tykke fiskestykkene er må de steke i 8-10 minutter, kanskje.


4. Legg maten opp på tallerkener med fiskestykket oppå raust med poteter. Ringle litt smeltet smør rundt og legg på salaten.

Ahh..dette smakte nydelig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...