onsdag 10. august 2016

VIKINGVAFLER


Skulle du ha veldig lyst på vafler, men ikke ha melk i huset, har du kanskje en boks Vikingmelk på lur? Kokkens lille hemmelighet kan redde mang en situasjon...

I Vikingmelk er mye av vannet fordampet, derfor er den litt tyktflytende. Den egner seg til supper og sauser, i vafler og pannekaker, som kaffefløte og mye mer. Den kan også piskes til krem, men det har jeg ikke gjort ennå. Den inneholder kun 8% fett.

Denne oppskriften gir 9 vaffelplater.

1 boks Vikingmelk
3/4 dl smeltet smør
1 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 ss sukker

1. Rør alt godt sammen med håndmixer eller i en blender. La røren stå å svelle 1/2 times tid.
2. Varm opp vaffeljernet, smør det litt før første vaffelplate stekes, senere trengs ingen smøring.
3. Legg de utover på rist til avkjøling, ikke oppå hverandre.
4. Klipp vaflene fra hverandre og server dem med syltetøy og rømme. Og kanskje en kopp kaffe til de voksne? Namm..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...