søndag 11. september 2016

EPLE-/PLOMMEPAI MED CRISPI TOPPING


Nå er høsten her med alle godsakene i frukthagen. Ettersom jeg kan fråtse i både epler og plommer og mere til måtte det bli en deilig fruktpai til dessert i dag.

Stekeovn 200 grader i 15 minutter for bunnen, 170 grader i 25 minutter for toppingen

1 rund form med løs bunn, 24 cm Ø

Paideig:
4 dl hvetemel
1/2 dl sukker
en klype salt
120 g kaldt smør
2 ss kaldt vann

Frukt:
4 epler, skrelte, i mindre biter
10-12 plommer (avhengig av størrelsen) uten sten, hver halve delt i 4 biter

Topping:
1 dl lettkokte, små havregryn
1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl brunt sukker
1 ts kanel
50 g mykt smør, Bremykt

Is eller lettpisket krem er godt til

1. Bland de tørre ingrediensene til paideigen i en bolle og smuldre i det kalde smøret. Samle deigen med det kalde vannet, pakk inn i plast og la ligge kjølig i 30 minutter.
2. Smør formen og kjevle deigen såpass stor at den passer i bunnen og litt oppover på kantene i formen. Prikk med gaffel el.l. og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader. (Jeg foretrekker å steke bunnen før fyllet has i, så er jeg sikker på at bunnen ikke blir bløt av frukten.)


3. Skrell eplene og del i mindre biter, fjern plommestenene og del i mindre biter. Bland frukten og fordel den utover den stekte paibunnen.
4. Bland alt til toppingen og fordel den utover frukten.


5. Stek i ca. 25 minutter på 170 grader til toppingen er sprø. Bank lett på den med baksiden av en skje for å høre om den er sprø. Avkjøl paien i formen på kakerist til lun. Ta paien forsiktig ut av formen over på et kakefat.


Så er det bare å invitere til bords;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...