lørdag 24. september 2016

FISKEPUDDING MED GODT TILBEHØR


Fiskepudding er muligens noe undervurdert. Kjøp en i dag og lag en deilig middag som hele familien vil like. Med diverse godsaker til blir det reneste søndagsmiddagen.

Stekeovn 200 grader i 12-15 min (gulrøttene)

Til 4 personer

1/2 rund fiskepudding i tykke skiver 1 1/2 cm, 1 til hver, (resten lager du fiskepuddinghamburger av, se eget innlegg HER)
olje til steking
---
Honningglasert rødløk:
1 rødløk i tynne ringer
olje
1 ss honning
---
søtpotetskiver, 1 til hver 1 1/2 cm tykke
4 gulrøtter, skrelte og i tynne staver
olje
---
Tyttebærrømme:
til 1 dl rømme 1 ss tyttebærsyltetøy
---
evt. smeltet smør
---
poteter
hjertesalat el.l.

1. Sett over potetene til koking.
2. Rør sammen tyttebærrømmen.
3. Legg gulrotstengene i ildfast form og bland dem godt med 2 ss olje. Stek dem til de er nesten møre. Sjekk undervegs.
4. Stek rødløk i olje i en liten kjele til myk og blank. Tilsett honning og bland det godt sammen. Sett til side.
5. Kok søtpotetskiver i lettsaltet vann til nesten møre.


6. Varm opp olje i stekepanne på middels varme og stek fiskepuddingskivene til de får litt farge, på begge sider.



7. Legg maten opp på tallerkener med hjertesalat underst, så en søtpotetskive og fiskepuddingen øverst. Legg raust med rødløk på toppen. Fordel gulrotstavene og legg på 1-2 ss tyttebærrømme og poteter.

Ser det ikke godt ut, kanskje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...