fredag 30. september 2016

FROKOSTHJUL


Server småbrød i en ny fasong. Dekorativt på frokostbordet. Disse er laget med noe grovt mel. Bruk gjerne også bare fint mel, eller hvorfor ikke lage en av hver?

Deigen kan med fordel lages kvelden i forvegen, med kald væske, og settes i kjøleskapet. Så bakes den bare ut om morgenen...Eller den stekes ferdig kvelden i forvegen (pakk i plast når avkjølt) og lunkes forsiktig opp i stekeovnen like før frokost. Det passer nok bedre for oss B-mennesker..;-)

Stekeovn 225 grader i 15-20 minutter eller til gyldne

Oppskrift på deig til dette hjulet ser du HER.

1. Kjevle deigen ca. 1 1/2 cm tykk og stikk ut runde rundstykker med f.eks. ringen til et Norgesglass. Den er 9 cm Ø. Har du en rund, litt stor form er den fin å bruke til å steke hjulet i. Denne formen hører til mikroen, tror jeg, og passet ypperlig. For sikkerhets skyld smurte jeg den med litt olje da det var første gang den ble brukt. Legg rundstykkene takstenslagt langs kanten av formen og et i midten, eller du triller en litt stor bolle og legger der. Overskytende deig triller du bare vanlige rundstykker av, f.eks., og steker ved siden av.


2. Sett til heving i 20-30 minutter på et lunt sted med et klede over.


3. Stek midt i ovnen ved 225 grader i 15 minutter +, eller til de er gyldne og fine på farge. Trenger ikke pensling før steking.
4. Avkjøl på rist.


Med ost eller syltetøy...nammm...(Fine servietter, Mathea m/fam, tusen takk!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...