søndag 11. september 2016

GRATINERTE GRØNNSAKER OG POTETER


Har du grønnsaker i kjøleskapet som du ikke helt vet hva du skal bruke til kan du f.eks. gratinere dem i stekeovnen: Kokte grønnsaker - hvit saus - ost - i ildfast form.

Stekeovn 200 grader i 15-20 minutter
Til 4 personer

1 blomkålhode
1 fennikel (deilig mild smak av anis/lakris)
(gulrøtter er også deilig i denne retten)
8 poteter

Hvit saus, mager:
1/2 l helmelk
2 ss hvetemel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts muskatnøtt
(evt. 1 ss smør)
2 dl finrevet parmesanost

tomater
persille

evt. spekemat

1. Skrell og del potetene i 4 og koke dem møre.
2. Del blomkålen i buketter og kok i lettsaltet vann i 5 minutter. Slå av vannet og skyll med kaldt vann. Legg i smurt ildfast form.
3. Skjær fennikel i litt tykke strimler og kok dem i lettsaltet vann i 5 minutter. Slå av vannet og skyll med kaldt vann. Legg dem sammen med blomkålen.


4. Fordel potetene utover i formen, kanskje må du dele dem i mindre biter.


5. Kok hvit saus: Bland melk og mel i kald kjele, skru på varmen og rør hele tiden til det koker. La koke i minst 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og muskat.
6. Riv parmesanost fint og rør den inn i sausen. Hell sausen over grønnsakene i formen.


7. Stek til du ser det blir lett gratinert/brunt.



Smakte godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...