lørdag 24. september 2016

KYLLINGBULGOGI


Har du kyllingfileter i huset bør du lage bulgogi av dem neste gang. Bulgogi er en koreansk rett der kjøttet har ligget i marinade i flere timer. Da trekker kjøttet til seg mange gode smaker. Dette er også en lett og mager middag.

Til 4 personer

3 kyllingfileter i biter/terninger 2 cm legges i denne marinaden:
4 ss soyasaus
2 ss sukker
1 ss (sesam)olje
3 knuste hvitløkfedd
litt nykvernet svart pepper

3 dl langkornet ris
1 ss smør
6 dl lettsaltet vann

Salat av det du måtte ha i huset, her melon og rød og grønn paprika i terninger og strimler
Bland sammen 2 ss hvitvinseddik og 1 1/2 ss sukker

koriander- eller persilledryss

1. La kjøttet ligge i marinaden i minst 2 timer, gjerne lenger, i kjøleskapet. Rør rundt av og til.



2. Skyll risen godt i rennende, kaldt vann. Smelt smøret i en kjele og ha i risen. La det steke forsiktig 1 minutt før du heller i vannet og skrur opp varmen på full styrke. Legg på lokk. Når det koker skrur du platen ned til laveste trinn. La stå og småputre i ca. 20 minutter.
3. Varm opp stekepannen med olje til god og varm. Stek kyllingbitene i to omganger. Legg første porsjon på en tallerken og stek resten. Bland alle kyllingbitene i stekepannen igjen og varm opp. Blir det litt lite væske i stekepannen tilsetter du litt vann, et par ss, og kanskje også 1 ss soyasaus.


4. Skjær opp grønnsaker til salat som legges utover på tallerkenene. Ringle litt eddikdressing over.
Legg kylling og ris på og bruk for all del den gode sjyen i stekepannen som saus. Nammm...

Dette ser godt ut og det smaker godt. Lag det du, òg, da vel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...