fredag 30. september 2016

LOFFESNURR MED PESTO OG OST


Det er mye man finner når man surfer på nettet. Her er en gjærbakst som virket fristende å prøve. Oppskriften har jeg laget selv da videoen på nettet bare har russisk eller ukrainsk språk og tekst:-)

Stekeovn 200 grader i 20-25 minutter

7-8 dl hvetemel
1 ss luftigere bakst
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
3 1/2 dl lunken væske (melk og vann)
2 ss olje
---
2 ss Bremykt
1 ss pesto
---
2 dl revet ost
---
eggpensling

*Ta 2 ss Bremykt ut av kjøleskapet først så det blir mykt.*

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen. Hell i væske og olje og elt dette godt sammen i minst 10 minutter. Tilsett mer mel om nødvendig, men deigen kan godt være litt klissete til første heving. Ha 1 ss olje i bakebollen og rull deigen rundt så den blir dekket av olje over det hele. Dekk til og la stå å heve seg i minst 45 minutter.


2. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord og del den i to. Kna minst mulig, for nå skal den kjevles. Trill to runde boller og kjevle dem like store som stekebrettet de skal stekes på. Legg leiven på bakepapir.
3. Rør sammen Bremykt og pesto og smør dette utover leiven. Dryss over osten.


4. Kjevle den andre delen og legg den oppå. Jevn godt til kantene


5. Markér midten av leivene med et glass el.l. Ikke skjær igjennom, bare la det ligge der mens du skjærer som du ser på bildene nedenfor. Del først i 4, så hver av de i 4 = 16 snipper.6. Snurr en av snippene rundt og rundt og legg den på midten. Ta en til på motsatt side og legg den på midten også. Så fortsetter du snurringen og legger dem rundt så pent du kan. Dra hele greia, papir og "kake" over på stekebrettet.7. Sett til heving i 20 minutter eller til du ser den er godt hevet. Dekk til. Pensle med egg, før steking som angitt, 200 grader i 20-25 minutter midt i ovnen.
8. Avkjøl på rist.


9. Så er det bare å bryte av bit etter bit og nyte den ferske baksten. Deilig til suppe eller gryterett.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...