søndag 11. september 2016

LUBNE PANNEKAKER MED GODT KRYDRET KJØTTFYLL


Dette er en kul rett å servere til både lunsj, middag og aftens. Kanskje tacoen kan få hvile en fredag?
Eller som en variasjon til pizzaen på lørdag?

Pannekakerøre til 10-12  pannekaker:
2 egg
6 dl helmelk
3 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/4 ts salt
3 ss smeltet smør, avkjølt
---
litt smør til steking om nødvendig

Krydret kjøttfyll til 6 pannekaker:
1 løk, finhakket
400 g karbonadedeig/kjøttdeig
olje til steking
2 ss tomatpuré
1 dl vann
1/2-1 ts salt
2 ss sukker
1 ts spisskummen
2 ts sambal oelek (chilipaste) smak til

crème fraîche
tomater
persille/koriander

blandet salat er også godt ved siden av

1. Bland egg og melk i bolle og pisk litt med håndmixer. Smelt smør, avkjøl. Tilsett resten av ingrediensene og rør til det blir en klumpefri røre. La den stå å hvile (svelle) i 15 minutter.
2. Stek løken på middels varme i 5 minutter, tilsett kjøttdeigen og knus den mens den steker.
Rør tomatpuréen ut med vann og ha dette og resten av ingrediensene i stekepannen. Smak til så det blir en god, litt sterk chilismak. Ettersom vi alle har forskjellig smak er det vanskelig å ha eksakte mål på krydder.
3. Stek pannekaker, kanskje litt smør i stekepannen til første steking. Drei litt på stekepannen så røren fordeler seg utover. Når overflaten har stivnet snus den og steker ferdig på den andre siden. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre så holder de seg lenger varme. Dekk med et klede.



4. Fyll pannekakene sånn: Smør 2 ss crème fraîche på 1/4 av pannekaken og legg 2-3 ss kjøttsaus oppå. Brett sammen som på bildet og pynt med tomater og grønt el.l.

Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...