fredag 30. september 2016

OSTEKAKER, SMÅ M/BRINGEBÆRPYNT


Porsjonsostekaker er flotte å servere til dessert. Disse formes i noen små metallringer på 6 cm Ø som kom med i kofferten fra en tidligere ferietur.

Oppskriften er til 6 porsjoner.

100 g Digestivekjeks (7 stk.)
35 g smeltet smør
1 pk Philadelphiaost, 200 g, nøytral
1 ts vaniljesukker, gjerne med vaniljefrø
30 g melis
1/2 dl crème fraîche
---
bringebær eller jordbær
sitronmelisse eller mynte

1. Smelt smør, knus kjeksene til helt finknust, hell smøret over og bland det godt sammen. Dekk et flatt underlag, et skjærebrett f.eks., med matpapir el.l., og plassér ringene der. Trykk kjeksmassen godt ned i formene. Sett til avkjøling.
2. Bland sammen de andre ingrediensene og fordel ostemassen i ringene. Bør stå kjølig minst et par timer før de skal serveres.


3. Sett ringene på den tallerken de skal serveres på, varm en liten kniv og skjær rundt kanten. Kaken løsner enkelt. Pynt med bær og grønt og server en liten og lekker porsjon dessert. Drysse litt melis over for å gjøre det ekstra elegant?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...