søndag 11. september 2016

SVINEFILET I ENERBÆRSAUS


Indre- og ytrefilet av svin er magert og mørt kjøtt. Det kan tilberedes på utallige måter som helstekt, i skiver, terninger, strimler m.m. I denne retten er fileten skåret i skiver ca. 2 cm tykke og trykket litt flate.

Til 4 personer

300-400 g svinefilet  i skiver ca. 2 cm
---
Bland sammen på en tallerken:
2 ss hvetemel
1/2 ts salt
litt pepper
---
2-3 ss smør til steking
2-3 dl matfløte (1 pk.)
12 enerbær lett knuste + noen hele til pynt
smak til med soyasaus eller teryiakisaus 1-2 ss
salt og pepper

1 løk i tynne båter
1 rød paprika i tynne strimler
1 gul eller grønn paprika i tynne strimler
olje til steking
1 ss honning

poteter

1. Det er lurt å begynne med tilbehøret: Sett over poteter og skjær opp grønnsakene til steking.
2. Varm opp litt olje i en kjele og stek grønnsakene på middels varme til myke. Ha i honning og skru ned varmen. Hold det varmt.
3. Varm opp smør i stekepanne på god varme til smøret er lysebrunt og skummet har lagt seg. Trykk kjøttskivene litt utover og vend dem i melblandingen før du steker dem lett på begge sider. De trenger ikke lang steketid når de er så tynne og dessuten skal de koke litt etterpå.





4. Demp varmen, hell i matfløte og tilsett enerbær, både knuste og hele. La det surre i 3-5 minutter, smak til med soyasaus eller teriyakisaus og ha gjerne i litt salt og pepper hvis det trengs.


5. Legg maten opp på tallerkener og pynt med litt grønt. Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...