onsdag 19. oktober 2016

AMERIKANSKE PANNEKAKER MED EPLESIRUP


Til amerikanske pannekaker hører det selvfølgelig med lønnesirup, men ettersom jeg lager min egen sirup må pannekakene få følge av den i dag. Lønnesirupen får vente til en annen gang.

Amerikanske pannekaker kan ha flere navn - flapjacks, griddle cake eller hot cake. Disse er vanlig til frokost "over there".

Oppskrift på eplesirup ser du HER.

Til 16-18 små pannekaker 10 cm Ø trenger du:
2 egg, skilte i plommer og hviter
3 1/2 dl surmelk
3 1/2 dl hvetemel
1 ts natron
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør
---

1. Skill eggene og pisk eggehvitene stive først. Sett til side en kort stund.
2. Pisk sammen eggeplommer og surmelk og rør inn resten av ingrediensene til en klumpefri røre, men ikke rør for lenge. Vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene. De gjør at pannekakene blir luftigere.


3. Varm opp stekepanne eller helle på middels varme. Smør denne litt før første steking.
4. Stek tre pannekaker samtidig, flere får du kanskje ikke plass til i en stekepanne, i alle fall. Når de bobler litt på overflaten snur du dem og steker ferdig på den andre siden, til gyldne på farge.




5. Legg til avkjøling på kakerist og spis dem mens de ennå er litt lunkne. Nydelig med eplesirup på!

Deilige amerikanske pannekaker, flapjacks, med hjemmelaget eplesirup.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...