tirsdag 25. oktober 2016

BLOMSTERBRØD MED HVITLØK OG URTER


Deilig blomsterbrød til supper og gryteretter.

Stekeovn 175 grader i 25-30 minutter

Rund kakeform 22-23 cm Ø

5-6 dl hvetemel
1 ss sukker
1/2 ts salt
1 ss tørrgjær
2 dl lunken melk
3 ss smeltet smør
1 egg, lettpisket (hold av 1 ss til pensling)

Smør- og urtefyll:
2 hvitløkfedd, knust
1 ss basilikum
1/2 ts salt
3 ss mykt smør, Bremykt

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, men ta bare 5 dl mel.
2. Smelt smøret i kjele og tilsett melken. Hell den lunkne væsken i melblandingen. Elt det sammen.
3. Pisk egget lett, hell det i bollen, men la 1 ss være igjen til pensling. Elt det godt sammen og tilpass med resten av melet til deigen så vidt slipper bollen. Skrap ned langs kanten på bollen og sett til heving til dobbel størrelse, tildekket.
4. Ta smøret ut av kjøleskapet så det blir mykt til senere.
5. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord og samle den, men kna minst mulig. Trill til en pølse, del i 16 biter som du triller til runde boller. Dekk dem til og la de hvile i 10 minutter, eller den tiden du bruker på å lage smørfyllet: Rør smøret med hvitløk, basilikum og salt.


6. Trykk bollene flate til ca. 8 cm Ø, legg 1 ts smørfyll på hver og form dem til blomsterblad som på bildene nedenfor. Klem endene godt sammen. Legg dem i kakeformen, 12 i ytterkanten rundt og 4 i midten.





7. Sett til heving i 20 minutter, dekk med plast.
8. Bland resten av egget med 1/2 ss melk og pensle blomsten. Stek som angitt ved 175 grader i ca. 25-30 minutter midt i ovnen.
9. Avkjøl på rist.


*Så er det bare å bryte av ett og ett blomsterblad og kose seg med fersk bakst:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...