søndag 23. oktober 2016

ENSAIMADAS 1, FRA MALLORCADisse deilige småbrødene spiser de til frokost på Mallorca. Her i Norge er vi vel ikke så vant med søt bakst så tidlig på morgenen...Men til en kopp kaffe er de knallgode uansett tid på døgnet:-) Spørs også om vi orker å stå opp i otta for at disse skal bli ferdig til frokosten...

En annen oppskrift på ensaimadas er det link til nederst i dette innlegget.

Stekeovn 190 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen

8 stk.

200 g hvetemel
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts tørrgjær
5 ss lunken melk
2 ss solsikkeolje eller olivenolje
1 egg, lettpisket
---
40 g mykt smør
melisdryss

Det er flere måter å bake ut disse småbrødene på. Dette er ikke den enkleste eller raskeste, men med litt tålmodighet går det bra. Det trengs også lang hevetid to ganger. Resultatet blir til slutt meget vellykket. Bakverket blir faktisk litt wienerbrødaktig, litt lagdelt.

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen og elt inn melk, olje og det lettpiskede egget. Elt til det blir en jevn og myk deig. Tilpass melmengden, men deigen må være ørlitt klissete når den settes til heving i 1 time. Skrap godt ned fra sidene i bollen. Dekk den til.
2. Hvelv deigen ned på bakebordet, kna den et par minutter og la den hvile i 10 minutter, tildekket.
3. Nå skal deigen kjevles til et stort rektangel på ca. 30x45 cm. Smør det myke smøret utover leiven.


 4. Rull sammen fra kortsiden og del rullen i 8. Legg skivene med snittflaten opp på et melet underlag. Dryss også litt mel oppå dem og la de stå å hvile seg i 10 minutter.5. Kjevle hver del til et rektangel på ca. 10x25 cm, rull sammen fra langsiden, lag snurrer og legg dem på bakepapirkledd stekebrett til heving en halv times tid. Dekk til så ikke overflaten blir tørr.


6. Stek som angitt ved 190 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.


7. Legg et bakepapir under risten og dryss rikelig med melis over.


8. Så er det bare å hive seg over frokosten...;-)Jeg må lage ensaimadas en annen gang også, men da med en enklere fremgangsmåte. Så følg med!
Her er den andre utgaven av ensaimadas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...