tirsdag 18. oktober 2016

EPLESIRUP


Ferdig kokt eplesirup.

Har du laget eplesirup noen gang? Hvis ikke kan du jo prøve denne utgaven som er kokt på, helst hjemmelaget, eplemost og sukker. Enklere blir det ikke. Da vi presser epler selv til most er råstoffet lett å få tak i for meg...Sirupen har utallige bruksområder, som f.eks. til pannekaker, lapper, vafler, eplekake, dessert, på is, en teskje i brøddeig og rundstykker, i marinade til kjøtt blandet med soyasaus, i tomatsaus til albondigas eller på pizzaen, karamellisert løk, karamelliserte stekte grønnsaker (ratatouille), ringle litt over en blandet salat, smør et par ss på svinesteken, i te, i hjemmelaget frokostblanding/Granola og mye mer. Her er det bare å prøve seg frem.

Til orientering kan nevnes at jeg produserer eplesirup som selges i farm shopen vår. Kom og kjøp!
(Hardanger Gjestegard.)

Til opplysning - vi selger eplemost, men den må hentes hos oss. 3 liters pakninger med most av enten Aroma- eller Discoveryepler.

Oppskriften består av bare tre ingredienser: 5 dl eplejuice, 2 1/2 dl sukker (og 1 ts sitronsaft). Dette blir ca. 2 1/2 dl sirup.

Kok eplejuice, sukker og sitronsaft på middels varme i 20-25 minutter. Jo videre kjele du bruker - jo fortere er den ferdig kokt da det er større flate som fordamper. Rør av og til og pass på at det ikke fosskoker. Når blandingen begynner å skumme er den øyeblikkelig ferdig. Ta kjelen vekk fra platen og avkjøl. Koker det for lenge blir sirupen mørk og helt hard når den er kald og helt ubrukelig. Sirupen er ganske flytende når den er varm, men får en helt perfekt konsistens når den er avkjølt.


Oppbevar eplesirupen på et tett glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...