søndag 2. oktober 2016

FESTBOLLER MED EPLEMOS


I stedet for eplekake, hvorfor ikke lage disse deilige bollene med eplemos til dessert en dag, eller til kaffebesøket? Med en kremklatt til blir det helt toppers! Høsten er jo som kjent tiden for å bruke masse norske, deilige epler.

Eplemos ser du oppskrift på HER.

Stekeovn 250 grader i 8-9 minutter

24 boller

11-12 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ss luftigere bakst
1/4 ts salt
1 1/2 dl sukker
3 dl lunken melk
3 egg, lettpiskede
---
200 g Bremykt

eggpensling
eplemos
perlesukker

*Ta Bremykt ut av kjøleskapet før du begynner på resten*

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, men ta bare 11 dl mel. Resten har du i reserve + kanskje noe til.
2. Hell i melk og de lettpiskede eggene og elt det godt sammen. Bruk maskin.
3. Tilsett det myke smøret i ss-store porsjoner og rør godt mellom hver porsjon. Nå synes du sikkert deigen blir noe løs. Tilsett litt mer mel og la maskinen gå i minst 5 minutter. Deigen bør bare så vidt slippe bakebollen. Skrap ned fra sidene og olje deigen med 1 ss rundt det hele. Sett til heving i 45 minutter på et lunt sted, tildekket.
4. Ta deigen ned på melet bakebord og elt den godt. Del deigen i 2, hver halve i 2 og hver fjerde i 6 = 24 biter. Trill runde, jevne boller og sett dem på to brett med bakepapir. La stå å heve seg i 10-15 minutter, tildekket.
5. Lag en fordypning i midten av hver bolle, pensle med egg og fyll i 1 ss eplemos.


6. Dryss perlesukker over og stek som angitt ved 250 grader i 8-9 minutter, ett brett om gangen. Dette går fort! Bruker du varmluft stek ved 235 grader til lysebrune og gyldne.7. Avkjøl på rist, pisk fløyelsmyk krem og server den til lune boller! Ahh.. Det går garantert to til hver...


* Bollene egner seg ikke til å fryses pga eplemosen. Et tips er å fylle halvparten med eplemos og bare pensle og drysse perlesukker på resten. De kan fryses. Jeg gjorde det da vi ikke var så mange til bords*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...