søndag 2. oktober 2016

HVETEHORNSTJERNE


Deilige hvetehorn til frokost eller som tilbehør til en god suppe, gryterett el.l. Server hele stjernen på et stort skjærebrett eller fat, så kan man bare brekke av et horn til seg selv. Veldig dekorativt.

Stekeovn 200 grader i ca. 20 minutter

16 horn = 1 "kake"

7 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss luftigere bakst
3 dl lunken væske
2 ss olje
1 ss sirup
1 egg, lettpisket
---
mykt smør, f.eks. Bremykt
eggpensling

*Ta ut smør fra kjøleskapet så det blir mykt til senere. Du trenger bare 3-4 ss*

1. Ha alt det tørre i bakebollen og bland godt.
2. Ha i resten av ingrediensene og elt dette med maskin, 8-10 minutter. Deigen kan godt være sånn at den så vidt slipper bollen. Skrap ned fra kantene og samle deigen. Hell 1 ss olje i bollen og rull deigen rundt i den. Sett til heving godt tildekket i 30-40 minutter på et lunt sted.
3. Hvelv deigen ned på melet bakebord. Ikke kna den, bare del den i to og form til to runde boller.
Kjevle begge to til 40 cm Ø, smør Bremykt over den ene og legg den andre oppå.


4. Del i 16 snipper, rull dem sammen til horn og plasser dem på bakepapirkledd stekebrett.


5. Plassér de 8 første som en (sjø-)stjerne og de resterende 8 som en ring rundt. Dekk til og sett til heving i 15-20 minutter.


6. Pensle med sammenpisket egg og stek som angitt ved 200 grader i ca. 20 minutter midt i ovnen.
Ser du hvor flott det blir?
7. Avkjøl  på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...