søndag 23. oktober 2016

KARBONADECURRY FRA AFRIKA



God og krydret rett fra det afrikanske kontinent. Det spres noen herlige dufter på kjøkkenet under tilberedningen. Les gjennom oppskriften og sørg for at du har alle de ulike krydderne før du begynner. Denne retten tilberedes i bare ett kokekar, enkelt og greitt.

Her kommer oppskriften:


1 rødløk, grovhakket
1/2 purre i ringer 1 cm
1/2 dl olje til steking

Krydder:
2 cm fersk ingefær, finhakket
1/4 ts nellik
1/4 ts kardemomme
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts kanel
1/2 ts spisskummen
1/2 ts chilipowder (sterkt)
1/2 ts salt, smak deg frem

1 pk karbonadedeig 400-500 g

4 store poteter, skrelte, i store terninger
2 1/2 dl vann
1 lite blomkålhode i små buketter

persille- eller korianderdryss (kan utelates)

1. Surr løk og purre i olje til myk og blank. Tilsett alle krydderne, ikke saltet, og stek et par minutter til. Kjenner du duften?
2. Ha i karbonadedeigen og hakk den i mindre biter. Stek til den har skiftet farge.


3. Tilsett poteter, blomkål og vann og kok til grønnsakene er møre. Legg på lokk.



4. Smak til med salt. Mer av andre krydder?
5. Sett gryten på bordet så kan man forsyne seg selv.

Deilig krydret afrikansk middag.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...