søndag 2. oktober 2016

OSTESUPPE MED KJØTTDEIG, TOMAT OG BØNNER


En fyldig og mektig suppe som passer fint når som helst. Server gjerne godt brød til.

Til 5-6 personer

1 stor løk, grovhakket
1/2 pk kjøttdeig, 200 g
2 hvitløkfedd, finhakkede
2 ss olje
1/2 grønn paprika i terninger
1/2 rød paprika i terninger
5 dl vann
1 kjøttbuljongterning
1 boks grovhakkede tomater
1 boks røde kidneybønner, hell av væsken
200 g smøreost med hvitløk og urter, Tine eller Philadelphia
1 ts sambal oelek eller 1/4 ts pepper
1-2 ss sukker
---
persille

1. Stek løk, kjøttdeig og hvitløk sammen i olje til kjøttdeigen har skiftet farge.
2. Ha i paprikaterninger og vann og kok opp. Brekk buljongterningen i mindre biter og tilsett den. Rør så den løser seg opp. Kok dette i 5 minutter før du har i tomater og bønner og lar det koke et par minutter til.
3. Rør inn osten og smak til med sambal oelek eller pepper og sukker. Trengs mer salt?
4. Erstatt gjerne noe av vannet som fordamper under kokingen, kanskje 1 dl.



5. Server suppen med litt persillepynt på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...