torsdag 20. oktober 2016

RIS MED KARRI OG REKER



Her er det viktig å ikke bruke hermetiske reker. Kjøp frosne og rens dem selv. De er mye bedre.

Stekeovn 100 grader 1/2 time

Til 4 personer

2 dl langkornet ris
3/4 ts salt
1 ss olje
4 dl vann
---
50 g smør
1 ss karri
1 ss hakket persille
1 knust hvitløkfedd
1 grønn paprika i små terninger
---
100 g rensede reker (ca. 400 g med skall)

mango chutney
godt brød

evt. blandet salat

1. Rens reker.
2. Kok opp vann, salt og olje. Ha i risen, rør litt rundt, legg på lokk og skru ned platen til laveste styrke. Kok risen etter anvisning på pakken, kanskje 20 minutter?
3. Legg smøret i en vid ildfast form, sett den i stekeovnen på 100 grader for at smøret skal smelte og formen bli varmet opp. Når smøret er flytende har du i karri, persille, hvitløk og paprika og lar formen stå i ovnen til risen er ferdig kokt.



4. Ta formen ut av ovnen. Ha all risen i formen og bland det godt sammen. Legg rekene på toppen og server med en gang. Mango chutney er syltet indisk mango som gjør seg meget godt til denne retten. Skulle du ikke ha det er det også godt med eplemos, eplesyltetøy eller eplechutney til.
5. Husk godt brød ved siden av.

Dette smakte sterkt og godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...