søndag 2. oktober 2016

SMÅ PAIER, PORSJONSPAIER


Som det går frem av bildet nedenfor er dette en oppskrift fra et spansk matblad. I den anledning har jeg brukt spansk butterdeig og de små paiformene er også medbrakt fra varmere strøk:-)


Da er det bare å ta frem ordboken og sette i gang!

Stekeovn 200 grader i 10 minutter og 15 minutter

Til 4 personer

Ferdig(-kjøpt) butterdeig til 4 små former

1 løk, grovhakket
2-3 middelsstore champignoner i mindre biter
4 skiver bacon i strimler
3-4 ss olje til steking
---
2 egg (4 egg var alt for mye)
1 dl fløte
litt salt og pepper
2 dl finrevet parmesanost
---
tørre erter

blandet salat med god dressing etter eget ønske

*Den spanske butterdeigen selges i mye større "leiver" enn den norske og er derfor mye enklere og smartere i matlagingen*


1. Kjevle butterdeigen, mål med formene hvor mye du skal kjevle. Sett formene oppå og del i 4 kvadrater.


2. Legg hvert kvadrat oppi formen (smurt?) og trykk godt ned. Skjær av overflødig deig og gjem den til senere bruk.


3. Klipp ut 4 sirkler matpapir, legg dem oppi formene, og fyll på med tørre erter for at ikke deigen skal heve seg i bunnen under forstekingen.


4. Stek paibunnene i 10 minutter ved 200 grader midt i ovnen. Ta dem ut og la de bli noe avkjølt. Hell av ertene og fjern papiret.
5. Stek løk, sopp og bacon til løken er myk og blank. Sett til side.
6. Rør sammen egg og fløte og krydre med litt salt og pepper. Rør inn osten.
7. Fordel løkblandingen i de 4 formene og hell eggblandingen over.


8. Stek paiene på 200 grader i 15 minutter midt i ovnen. Avkjøl litt før du tar dem ut av formene. De er varme! Hvelv formen opp ned og snu paien rundt og legg den på tallerken. Server en blandet salat med god dressing på eller bare et par ss crème fraîche ved siden av.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...