lørdag 12. november 2016

BRØD MED SAMMALT HVETE, PHILADELPHIAOST OG SOLSIKKEFRØ


Har du ikke bakt brød på en stund? Lukten av gjærbakst i huset er vel noe alle setter pris på. Bak disse gode brødene i dag. De holder seg myke i flere dager. Jeg lover at de får ben å gå på...Oppskriften har jeg utviklet selv.

Stekeovn 200 grader i 40-45 miutter på nederste rille

2 runde brød

4 1/2 dl sammalt, finsiktet hvete
1 pk tørrgjær
2 ts salt
2 ts sukker
1 ss luftigere bakst
2 ss smeltet smør
4 dl lunken væske (vann/melk)
1 pk Philadelphiaost, naturell, 200 g
1 dl solsikkekjerner
9 dl hvetemel + litt til utbaking og dryss
---
olje

1. Bland grovt mel, gjær, salt, sukker og luftigere bakst i bakebollen.
2. Smelt smør, tilsett væske og varm blandingen til litt over 30 grader. Hell denne i bakebollen og rør det godt sammen.
3. Elt inn osten i spiseskjestore biter.


4. Ha i solsikkekjerner og elt inn hvetemel, 2 dl om gangen, til deigen slipper bollen. Det skal ikke være noe særlig mer mel enn 9 dl. Dette blir en supergod deig. La maskinen gå i 5 minutter så brøddeigen blir godt eltet.
5. Skrap ned fra sidene og smør deigen inn med olje. Sett til heving tildekket på et lunt sted til dobbel størrelse.6. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord og del i to. Form runde og fine brød uten sprekker. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett, begge på samme brett. Dryss litt mel over, dekk til og sett til heving igjen i kanskje 20-25 minutter på et lunt sted.


7. Dryss de ferdighevede brødene med litt mer mel, bruk melsikt eller en liten tesil, og lag noen snitt i dem med en skarp kniv.


8. Stek på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter til brune. Legg gjerne et bakepapir over brødene etter 1/2 times steking. Løft forsiktig på et av brødene i ovnen og bank på undersiden når det er gått 40 minutter. Høres det hult ut er brødene ferdige.
9. Avkjøl på rist og forsøk å vente med å skjære i dem til de er såpass avkjølte at kniven ikke klistrer seg til brødet.


Brødet var veldig mykt og luftig og deilig på smak. Godt med solsikkefrø å tygge på, også.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...