tirsdag 1. november 2016

ENSAIMADAS 2 (MALLORCA)


Her er en annen oppskrift og fremgangsmåte på ensaimadas, som nevnt i et tidligere blogginnlegg, er veldig spesielt på Mallorca, men ikke bare der, også i de tidligere spanske koloniene og på Filippinene er dette en vanlig godbit både til frokost og andre tider på dagen. Nydelig med en kopp varm sjokolade (m/krem?) til eller en kopp te eller kaffe. Prøv du, òg;-)

Det som er viktig når man baker disse er at deigen må knas veldig mye og heves tilstrekkelig. Egentlig skal man sette deigen kvelden før. Man kan egentlig ikke kna den for mye. Likevel er den enkel å kjevle. Resultatet blir kjempebra med superluftig bakst.

Ensaimadas 1 ser du HER.

Stekeovn 190 grader i 18-20 minutter

2 stk.

500 g hvetemel
1 ss luftigere bakst
1 pk tørrgjær
1/2 ts salt
75 g sukker
2 1/2 dl lunken melk
2 egg
1 ss olje
---
mykt smør
4 ss jordbærsyltetøy, most
---
melisdryss

1. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen, men hold tilbake 50 g (1 dl) av melet.
2. Tilsett melk, egg og olje og la maskinen gå i minst ti minutter. Deigen skal være såpass klissete at den bare så vidt slipper bollen. Men jo mer den eltes jo seigere blir den, og da slipper den bollen lettere. Skrap ned fra kantene og sett til heving tildekket minst 1 time.
3. Hvelv deigen ned på bakebordet og fortsett å kna den i 5 minutter. Bruk litt mel om nødvendig. Del i to, trill hver del til en pølse og kjevle til et rektangel 60x30 cm. Smør mykt smør utover i et jevnt lag og legg en strimmel med syltetøy langs den ene langsiden.


4. Rull sammen fra langsiden til en lang pølse og legg den som en snurr på bakepapirkledd stekebrett til heving i 30-40 minutter, tildekket.


5. Klem skjøtene godt sammen.


6.Stek som angitt ved 190 grader i 18-20 minutter midt i ovnen til den har fått en gylden og fin farge.
7. Avkjøl på rist før du sikter melis over.
God frokost!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...