lørdag 5. november 2016

EPLER I FORM MED TOSCATOPPING


Toscakake har vi alle hørt om, men her er en søt epledessert toppet med toscarøre. Nydelig til dessert.

For flere oppskrifter med eple se i menyen til høyre ET EPLE OM DAGEN.

Stekeovn 200 grader i 20 minutter + et par minutter under grillelementet

Til 6-8 personer

6 epler

Sukkerlake:
4 dl vann
2 dl sukker
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

Toscarøre:
1 1/2 dl skåldede mandler
75 g smør
1 dl sukker
1/2 dl fløte
1 1/2 ss hvetemel/speltmel

kremfløte

1. Begynn med mandlene: Kok opp vann, legg i mandlene, ta kjelen vekk fra platen og la de ligge noen minutter i det kokende vannet. Skyll dem i kaldt vann og fjern skallet. Skjær dem i strimler eller grovhakk dem.
2. Toscarøre: Kok opp alt til toscarøren, la koke ett minutt ved å røre hele tiden, sett til side. Må ikke koke lenger da den kan skille seg.


3. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i 4.


4. Kok opp vann, sukker og vaniljestang som er splittet og frøene skrapt ut. Ha alt i kjelen. Kok eplene 3-4 minutter, ta dem opp med hullsleiv og legg dem på en tallerken til avkjøling. Kok 2 epler om gangen.


5. Legg eplene i smurt ildfast form i et jevnt mønster, ha et par ss av sukkerlaken i formen og hell toscarøren over. Stek midt i ovnen som angitt ved 200 grader i 20 minutter + et par minutter under grillelementet for litt mer farge på toppingen.




6. Serveres lunken eller helt avkjølt med fløyelsmyk krem til. Vaniljeis blir for søtt her.

Søt og god dessert med litt pisket krem til.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...