torsdag 10. november 2016

FISKESUPPE MED FISKEPUDDING OG REKER


Dette er en lettlaget suppe som er rask å lage i en travel hverdag. Kjøp en fiskepudding og noen reker neste gang du skal i butikken og server denne suppen til middag til hele familien. Spis gjerne godt brød til.

Til 4 personer

1 løk, grovhakket
1/4 purre i tynne ringer 1/2 cm
olje til steking
2 gulrøtter i terninger 1 cm
1 grønn paprika i terninger 1 cm
2 stilker selleri i skiver 1/2 cm
1 boks finhakkede tomater
1/2 l vann
1 fiskebuljongterning
3 ss søt chilisaus
8 skiver fiskepudding i terninger 1 1/2 cm
1 dl fløte
30-40 reker (helst selvrensede)

1. Stek løk og purre på middels varme i olje til løken er myk og blank. Tilsett de andre grønnsakene og surr disse et par minutter før du tilsetter tomatene, heller i vannet og knuser i buljongterningen. Skyll boksen med litt vann så får du med alt.
2. La suppen koke til grønnsakene er møre, 5-10 minutter.
3. Smak suppen til med chilisaus og ha i fiskepudding og fløte. Gi det hele et oppkok.
4. Du kan enten tilsette rekene i suppen eller servere dem ved siden av så hver og en kan pynte sin egen suppetallerken. Rekene kan godt være kalde.
5. Øs opp suppen i tallerkener og server den rykende varm. Husk godt brød til.

Med hakkede selleriblad som grønn pynt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...