fredag 4. november 2016

FRANSKE SMÅKAKER


Disse nydelige og møre franske småkakene kan anbefales på det varmeste. Lag gjerne deigen kvelden før. Julebaksten er i gang!

Stekeovn 190 grader i 9-10 minutter midt i ovnen

25-28 kaker

150 g hvetemel (ca. 3 dl)
5 ss melis
90 g mykt smør (Bremykt)
2 eggeplommer

1. Ta smøret ut av kjøleskapet.
2. Sikt mel og melis på benken eller i en vid arbeidsbolle.
3. Lag en grop i midten og ha i det myke smøret og eggeplommene. (Eggehvitene brukes til marengs/mandelmakroner.)
4. Arbeid deigen raskt sammen og form den til en jevn ball. Legg kjølig en times tid innpakket i plast.



4. Kjevle deigen 3 mm tynn og stikk ut runde kaker 5 cm Ø med et glass eller en utstikkerform. Du må nok bruke litt mel til utkjevlingen. Overskytende deig fra en kjevling kjevles på nytt til du har brukt opp hele deigen. Jeg fikk 28 kaker. Legg dem på 2 bakepapirkledde stekebrett, lag et mønster med en gaffel midt på og stek som angitt ved 190 grader i 9-10 minutter midt i ovnen til gyldne.


5. Avkjøl på rist.



6. Oppbevares i tett kakeboks på et kjølig sted.

Nå kan du invitere familie og gode venner på årets første julekaker...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...