lørdag 12. november 2016

GULROTSUPPE MED EPLE



Så var det min tur igjen til å ha damene på besøk. Da gikk jeg for en varm og god suppe i novemberkulda. Denne gulrotsuppen passer både som forrett og hovedrett. Suppen er fyldig og mettende. Godt brød til gjør seg også. Jeg hadde bakt spaghettirundstykker, som damene syns var en spennende "sak".  Som en søt avslutning på måltidet fikk de servert kaffemousse.

Til 4 personer

3 store gulrøtter eller flere mindre
1 middelsstor potet
1 middelsstort eple
1 løk
olje til steking
1 ss karri
1/2 l vann
1 boks kokosmelk
1 1/2 terning grønnsakbuljong
salt?
sukker?
litt pepper
---
lettristede solsikkekjerner
koriander- eller persilledryss

1. Skrell alle grønnsakene og skjær dem i biter. Jo mindre biter jo fortere blir de ferdigkokte.


2. Stek alle grønnsakene i olje i noen minutter med karri på middels varme. Rør godt, det skal ikke bli brunt.


3. Hell i vann og knus i buljongterningene og la det koke til grønnsakene er møre. Det tar lengst tid med gulrøttene.
4. Når de er møre moses de med stavmixer til helt jevn masse. Hell i kokosmelken og smak suppen til med pepper. Mer salt? Litt sukker hvis eplet gjør suppen litt syrlig.
5. Øs opp rykende varm suppe i varme suppetallerkener og dryss noen solsikkekjerner over og litt grønt.

Husk godt brød eller flatbrød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...