søndag 13. november 2016

JITTERBUGGERE, DANSKE SMÅKAKER MED MARENGS


Denne oppskriften har jeg funnet på en dansk hjemmeside. Kakene så litt spennende ut å lage så da ble det disse småkakene til kaffen i dag, og i morgen sikkert, også...

Stekeovn 150 grader i 25 minutter

20 kaker

2 dl hvetemel
1/2 dl melis
100 g smør/margarin
1 eggeplomme
---
1 eggehvite
1 dl melis

1. Smuldre fettstoffet i mel og melis til kornete. Ha i eggeplommen og samle massen til en jevn deig.
2. Pisk stiv marengs av eggehvite og melis.
3. Kjevle deigen til et rektangel på 30x20 cm, ikke større. Må nok bruke litt mel under og pass på at deigen ikke fester seg til underlaget.


4. Smør marengsen utover leiven helt ut til kantene.


5. Rull sammen fra langsiden. Da er det lurt å bruke en linjal til hjelp så går dette helt smertefritt. Skyv linjalen forsiktig under leiven mens du ruller og ruller. Legg gjerne et bakepapir under en del av leiven, som du ser på bildet under. så ender deigrullen på dette.


6. Pakk rullen inn og legg den i fryseren til den har stivnet. Da blir det lett å skjære den opp i skiver.


7. Skjær rullen i skiver på 1 cm og legg dem på bakepapirkledd stekebrett med snittflaten opp. Alle på samme brett. Jeg tok rullen ut av fryseren for tidlig, men det gikk bra likevel.



8. Stek som angitt ved 150 grader i 25 minutter midt i ovnen.
9. Avkjøl kakene på rist. Oppbevar i tett kakeboks, til jul?

Kakene smakte godt med den litt seige marengsen å tygge på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...