onsdag 23. november 2016

LAKS MED KOKOSMELK OG RIS



Denne middagen er ferdig i løpet av en halv time, sånn ca. Ikke noe er bedre enn det:-)

Til 4 personer

4 porsjonsstykker laks uten skinn og ben, ca. 500 g tilsammen
2 1/2 dl kokosmelk (det finns pk med denne mengden)
1 ss fiskesaus
2 ss sweet chilisaus
salt
pepper

3 dl langkornet ris kokes etter anvisning på pakken i lettsaltet vann
1 rød paprika i terninger
persille

bønnespirer (valgfritt)

1. Kok ris. Bland den ferdige risen med paprikaterninger og hakket persille. Det blir fin fargekombinasjon.
2. Bland i kjele: Kokosmelk, fiskesaus og sweet chilisaus. Varm det opp og legg i laksestykkene.
La fisken trekke i kokosmelken i 5 minutter, eller til den er akkurat gjennomkokt. Dynk gjerne fisken en gang med det flytende. Krydre med salt og pepper og smak til før servering. Vil du ha andre krydder i sausen passer det utmerket med 1/2 ts ingefær eller 1/2 ts karri.


3. Legg maten opp på tallerkener: Ha 1/4 av sausen på først, legg risen oppå og fisken til slutt. Pynt med noen bønnespirer hvis du har, eller litt persille.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...