onsdag 16. november 2016

LEFSER, SMÅ OG SUPERMØRE



Dette er de mest fantastiske, luftige og møre lefser jeg noen gang har vært borti. Akkurat passe store å kjevle og akkurat så søte at det er deilig med smør og sukker, eller smørkrem, på dem. Oppskriften har jeg utviklet selv. De skal stekes i stekeovn. Vil du lage større mengde er det jo bare å doble oppskriften.

Stekeovn 250 grader i 2-3 minutter til gyldne og lysebrune

10 stk 15 cm Ø

1 beger sæterrømme (3 dl)
1/2 dl sukker
1 ss sirup
1 ts hjortetakksalt
200-225 g hvetemel eller til passe fast/løs deig

smør og sukker
eller
smørkrem av 50 g mykt smør og 1/2 dl siktet melis

1. Bland rømme, sukker og sirup i bolle og rør det godt med en visp.
2. Sikt i hjortetakksalt og 200 g hvetemel og rør dette sammen til en deig. Ikke rør for mye og ikke ha for mye mel i. Deigen skal være akkurat håndterbar. Elt den litt på bakebordet, lag en jevn klump, pakk inn i plast og la ligge i kjøleskapet opptil 1 time.


3. Del i 10, bruk vekt så blir de akkurat like store. Deigen min veide 500 g så her veide jeg opp små biter på 50 g. Trill til kuler og legg dem på melet underlag.


4. Lag et rundt emne før du begynner å kjevle så blir det enklere å få en rund og fin leiv. Akkurat som vi gjør når vi kjevler flatbrød m.m.


Verdens letteste kjevle fra Spania. 

Håndtakene kan legges inntil rullen hvis du skulle ha liten plass å kjevle på, og du kan kjevle helt inntil en kant.
 5. Kjevle leivene 15 cm Ø så blir alle like tykke og like store.


6. Legg 4 leiver på bakepapirkledd stekebrett. Du må steke 3 ganger: 4+4+2=10. Prikk dem godt med gaffel før steking. Likevel blåser de seg litt opp, men de blir flate igjen etterpå.


7. Legg ferdig stekte lefser i et klede oppå hverandre så holder de seg myke. Holder seg godt i plast et par dager eller i fryseren frem til jul, f.eks.


8. Smør lefsene med smør og sukker, eller med smørkrem, legg sammen 2 og 2 og skjær dem i 4. Nå har du deilig kaffemat-)

Med smør og sukker.
9. Rør smør og melis luftig og smør blandingen på alle lefsene. Legg sammen 2 og 2 og del i 4.


Med smørkrem.

10. Oppbevar i tett plastboks/-pose og frys dem ned til senere. Kjekt å ha.




3 kommentarer:

  1. De må prøves.kan de stekes på takke?
    Takk for oppskriften.
    Er ofte innom bloggen din.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, så hyggelig at du kan gjøre deg nytte av bloggen min! Lefsene kan ikke stekes på takke. Jeg har prøvd, men det funket ikke.
      Lykke til:-)

      Slett
    2. Takk for svar ��
      Neste prosjekt blir surkål oppskriften din.
      Heier på deg.

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...