lørdag 12. november 2016

MARENGS MED HASSELNØTTER


Du får sikkert eggehviter til overs noen ganger. Da er det lurt å lage marengs, og nå før jul passer det fint å lage marengs med hasselnøtter. Eller frister det mer med en pavlova med vaniljekrem og bær?

Stekeovn 120 grader varmluft i 1 1/2 time

25 stk.

2 eggehviter
2 dl sukker
1/2 dl finhakkede hasselnøtter

1. Pisk eggehvitene så faste at du kan snu bollen opp-ned uten at innholdet beveger seg. Det må ikke være noe eggeplommerester i hvitene, da får du ikke stivpisket dem.
2. Dryss i sukkeret og pisk til du får en fin og hvit kremaktig masse.
3. Finhakk nøttene og rør dem i eggehvitemassen.
4. Sett kakene på bakepapirkledd stekebrett med to dessertskjeer. Det skal bli ca. 25 marengser, ikke lag de større, heller mindre. Du får plass til alle på ett brett.


5. Stek midt i ovnen på varmluft 120 grader i 1 1/2 time.
6. Avkjøl på rist før du oppbevarer dem i tett kakeboks.

En søt liten munnfull til julekaffen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...