mandag 28. november 2016

MINUTTPUDDING MED BRINGEBÆRSAUS



Minuttpudding er en videreføring av minuttgrøt som du kan se HER. Forskjellen fra grøt til pudding er at jeg her har tilsatt gelatin så den blir fastere og kan hvelves på fat. Dessuten er den tilsatt frø fra 1/2 vaniljestang. Det gjør desserten litt finere:-) Det finnes også vaniljesukker med frø i. Og så må man jo ha rød saus til.

1.
8 dl H-melk
1 ss smør

2.
2 dl H-melk
6 ss hvetemel
4 ss potetmel
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
1/2 ts vaniljefrø
1 egg

3.
2 plater gelatin

Bringebærsaus:
400-500 g bringebær
2 dl kaldt vann
2 dl sukker

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la bli bløte, ca. 10 minutter.
2. Bland sammen alt i gruppe 2 og rør det helt klumpefritt. Bruk gjerne stavmixer.
3. Kok opp melk og smør, ta kjelen vekk fra platen og rør melblandingen i. Rør meget godt, sett kjelen på platen igjen og la det koke i minst 5 minutter. Tilsett bløt gelatin og rør den godt inn. Hell puddingen i en vætet form og sett til avkjøling til helt kald.


4. Mens puddingen avkjøles lager du bringebærsausen slik: Kok opp vann og sukker, ha (frosne) bringebær i blender og hell sukkerlaken i. Kjør maskinen til bærene er helt most. Sil gjerne sausen i en melsikt for å fjerne bringebærstenene. Sett til avkjøling.
5. Helt avkjølt pudding hvelves på fat og er klar for servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...