fredag 11. november 2016

SPAGHETTIRUNDSTYKKER


Ikke akkurat spaghetti i rundstykkene, men de formes av tynne spaghettilignende deigstrimler. Det er ikke vanskelig, så det er bare å sette i gang. En morsom måte å lage rundstykker på som ser veldig kunstferdig ut.

Stekeovn 225 grader i 12-15 minutter midt i ovnen

20 stk.

1/2 dl lunkent vann
1 ts sukker
1/2 pk gjær (fersk eller tørr)
---
4 1/2 dl lunkent vann
1 ss smeltet smør
ca. 850 g hvetemel (13-14 dl)
1 ts salt
---
olje til pensling

1. Lag en forgjæring ved å blande vann, sukker og gjær. La stå på et lunt sted i 10-15 minutter til du ser om det er noen forandring i blandingen.


2. Her har gjæren virkelig gjort jobben sin. Når den får litt sukker blir den veldig samarbeidsvillig.


3. Ha mel og salt i bakebollen og tilsett alt det våte. Elt deigen i minst 5 minutter. Ikke ha i for mye mel for deigen blir litt fastere under heving. Samle deigen til en jevn ball og smør den med olje rundt det hele. Dekk til og sett til heving på et lunt sted til dobbel størrelse, kanskje 1/2 time.



4. Hvelv deigen ned på bakebordet på litt mel, del den i to. Kjevle hver del til et stort rektangel 30x60 cm eller som det er plass til på bakebordet ditt. Pensle leiven med olje.


5. Brett leiven i tre fra kortsiden.



6. Skjær tynne strimler av deigen med en skarp, flat kniv. Det skal bli 60 deigstrimler av en leiv=10 rundstykker.


7. Samle 6 strimler, strekk de ut til minst en halv gang lengre enn de er, gjerne mer.


7. Tvinn strimlene litt.


8. Legg de på bakepapirkledd stekebrett ved å snurre dem som på bildet nedenfor. Klem endene godt sammen.


9. Sett til heving til dobbel størrelse og stek som angitt ved 225 grader i 12-15 minutter midt i ovnen.


10. Avkjøl på rist og server spaghettirundstykkene til suppe, gryterett eller til frokost.


Deilige spaghettismåbrød til frokost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...