tirsdag 8. november 2016

SØTPOTETLOMPER



Dette har jeg aldri laget før, så her måtte jeg bruke både fantasi og innfallsmetoden.
Man tager en søtpotet, koker den, moser den, og blander den med salt, smør, fløte og mel. Sånt blir det gode søtpotetlomper av.

Jeg laget 15 lomper av dette mengdeforholdet:

ca. 500 g søtpotet
1 ts salt
50 g smør/margarin
1/2 dl fløte (kan sløyfes)
200-250 g hvetemel +/-

1. Skrell søtpoteten, del i mindre biter og kok til helt mør.
2. Hell av vannet og la søtpotetbitene dampe av seg i 5 minutter.
3. Mos med stavmixer og tilsett salt og smør mens blandingen er varm.


4. Rør inn fløte og så mye mel du klarer med sleiven, resten knar du inn med hendene på bakebordet.
Dropper du fløten trengs ikke så mye mel.


5. Del deigen i 15 og trill runde kuler. Kjevle hver kule så tynt du kan, bruk mel både over og under så det ikke henger fast. Det går ganske greitt å kjevle denne deigen. Børst av overflødig mel og stek på middels varm helle/stekepanne til det dannes bruke flekker på leiven. Legg inni et klede, oppå hverandre, så holder de seg myke.


6. Lompene er veldig gode og passer ypperlig til taco, pølser, røkelaks, smør og sukker eller brunost m.m. Myke, møre og har en flott gulfarge.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...