fredag 11. november 2016

SYLTETØYKAKER/KYSSEKAKER


At disse kakene kalles syltetøykaker, kan jeg forstå, men at det et annet sted står kyssekaker, er litt mer uforståelig. Forstå det den som kan. For sikkerhets skyld laget jeg dem i hjertefasong;-)

Stekeovn 200 grader i 8-9-10 minutter midt i ovnen

ca. 30 kaker avhengig av hvor tynt man kjevler og størrelsen på utstikkerformen

275 g hvetemel
150 g smør/margarin
1 dl sukker

jordbær- eller bringebærsyltetøy

1. Smuldre smøret i melet og bland inn sukkeret. Da ser massen ut som på bildet under og det virker nesten håpløst å få en skikkelig deig av det. Men med litt innsats klarer man faktisk å samle alle smulene til en god deig.


2. Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet, 1/2 time eller mer. Deigen må gjerne lages kvelden før.


3. Del deigen i to og kjevle tynt ut, 1-1 1/2 mm tynt, og stikk ut kaker, med et glass el.l., som er ca. 6 cm i diameter eller tilsvarende med en annen utstikkerform.


4. Stikk så ut en liten åpning midt på halvparten av kakene. Samle ekstra deig til siste utkjevling. Når du har kjevlet deigen to ganger er det vanskelig å kjevle mer. Jeg kastet resten av deigen som bare ble smulete.


5. Legg de "hele" kakene på bakepapirkledd stekebrett og legg de med hull oppå disse.


6. Legg 1 ts syltetøy i hvert hull og stek som angitt ved 200 grader i 8-9-10 minutter midt i ovnen. Sjekk kakene etter 8 minutter og følg nøye med på slutten av steketiden. De skal være lyse og gyldne på farge.


7. Avkjøl kakene på rist til helt kalde før de oppbevares i tett kakeboks.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...