lørdag 5. november 2016

TOMAT- OG REKECOCKTAIL



Dette er en veldig god liten rett som passer ypperlig til forrett. Server gjerne godt brød til, et halvt rundstykke, f.eks., eller et stykke loff.

Til 4 personer

4 mellomstore tomater, flådde

Marinade:
2 ss hvitvinseddik
3 ss olje
1/4 ts salt
litt nykvernet pepper
1 ss hakket persille

Saus:
1 dl majones
1/2 dl fløte
1 1/2 ss revet pepperrot eller 5 cm fra tube (mengde her er en smakssak)
1 ts sukker
---
100 g rensede reker
1/2 løk
grønne salatblad
persille

1. Kok opp vann til tomatene. Skjær et kryss i toppen av dem og legg dem i det kokende vannet.
Ta dem opp og fjern skinnet. Det er meget enkelt og dermed ikke særlig arbeidskrevende. Skinnet løsner lett. Skjær tomatene i 4 båter og legg dem i en bolle.


2. Rør sammen marinaden og hell den over tomatene i bollen. La stå og trekke til de skal anrettes. Rør i dem et par ganger. De blir meget gode på smak av marinaden.


3. Rør sammen sausen.
4. Rens reker, eller du har ferdig rensede?

Så mye hadde jeg...

...så mye fikk jeg igjen:-)
5. Skjær løken i tynne, halve ringer.
6. Riv salatblad i strimler og legg dem i 4 serveringsglass/dessertskåler e.l. Fordel 4 tomatbåter i hvert glass, legg rekene på og løken øverst. Hell marinaden fra tomatene i sausen og rør det godt sammen. Hell sausen over og pynt med en persilledusk eller noe annet grønt.


Liker du reker liker du garantert denne lekre lille cocktailen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...