mandag 21. november 2016

TYKK PANNEKAKE MED BACON, EPLE OG BLÅSKIMMELOST


Pannekaker er noe alle liker. Toppingen kan jo varieres i det uendelige. Denne kombinasjonen ble en fulltreffer som formiddagsmat i dag.

Pannekakerøre til 4 pannekaker
1 egg
3 dl melk
2 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss smeltet smør
---
litt smør til steking

Topping
2 epler i båter
1 ss smør
2 ss (eple)-sirup eller honning
12-16 skiver bacon
1 løk i tynne skiver
1 blåskimmelost (Blue Castello)
crème fraîche

1. Lag pannekakerøren først, for den skal stå å svelle en halv times tid. Bland alle ingrediensene i bollen og pisk det klumpefritt med håndmixer/stavmixer.
2. Stek løk i litt smør til  blank og myk. Legg til side på en tallerken.
3. Stek baconskivene til de er sprø, men ikke for brune. Legg til side og vask stekepannen.
4. Smelt smør i en kjele og ha i sirup/honning. Tilsett eplene og småkok de til de er litt myke, men ikke bløte. Ta vekk fra platen.
5. Varm opp stekepannen på middels varme og smelt litt smør i den. Hell 1 1/2 øse med røre i og drei litt på stekepannen så røren fordeler seg jevnt utover. Stek til overflaten stivner, snu og stek den litt på den andre siden, til gylden. Skyv den over på en tallerken, stek en til og legg den andre oppå så de holder seg varme. Legg gjerne et klede oppå også.
6. Anrett en pannekake på hver tallerken og legg på toppingen som du vil. Ringle over litt crème fraîche og server. Smakfullt!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...