fredag 30. desember 2016

FISK-/GRØNNSAKSUPPE



Har du grønnsaker du skulle ha brukt opp? Da er det smart å lage en suppe. Bruk de grønnsakene du har, suppen blir god uansett hvilke sorter du måtte ha. Er du også så heldig å ha noe fisk i fryseren blir dette en deilig fiskesuppe.

Dagens suppe til 4 personer består av:

1/2 rødløk i skiver
2 hvitløkfedd i skiver
10 cm purre i skiver, helst det grønne
2 ss olje
1/2 fennikel i biter
1 stilk selleri i skiver, hakk bladverket og ha det også i suppen
4 champignon i skiver
1 rød paprika i strimler
---
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl melk
3-4 dl vann
2 fiskebuljongterninger
---
300 g fisketerninger av laks eller hvit fisk
2 ts galangalpaste (eller 2 ts revet ingefær)
1 ts tørket kaffirlimeblad (eller 1 ts sitronsaft)
1/4 ts chilipowder

godt brød

 1. Surr alle tre løksortene i olje i en 5 minutters tid til myk og blank.


2. Tilsett alle grønnsakene og væsken. Kremfløte og melk kan fint byttes ut med matfløte eller kokosmelk. Knus også i fiskebuljongterningene. La suppen koke til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter.
3. Smak til suppen med galangalpaste, tørket kaffilimeblad og chilipowder.


4. Ha fisketerningene i suppen, kok så vidt opp og la den stå å syde i 3-4 minutter. Da er fisken ferdig kokt.


5. Øs opp suppen i suppetallerkener og server godt brød ved siden av. God middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...