mandag 19. desember 2016

FRU AALS KAKER


Dette er veldig gode småkaker av ekstra fin mørdeig med mandelmasse/makronfyll på.

Stekeovn 180 grader varmluft eller 200 grader uten varmluft i 8-9 minutter

Til ca. 100 kaker (avhengig av hvor tynt det kjevles og hvor stor diameteren blir)

Makronfyll
100 g skåldede mandler, malte
75 g sukker
2 eggehviter

Mørdeig
2 eggeplommer
2 ss kremfløte
150 g sukker
250 g romtemperert margarin eller smør
350 g hvetemel + litt til utbaking

*Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du begynner med deigen*

1. Kok opp vann og legg i mandlene. Ta vekk fra platen, la de ligge et par minutter i det kokende vannet, renn kaldt vann over dem og avkjøl før du fjerner skallet. Tørk dem med kjøkkenpapir og mal dem på mandelkvern. Bland med eggehviter og sukker. Sett til side.


2. Pisk eggeplommer, fløte og sukker godt. Rør inn mykt smør vekselvis med hvetemelet. Arbeid deigen godt sammen og form en fin deigklump som pakkes i plast og legges i kjøleskapet 1/2 time.
3. Kjeve 1/4 av deigen om gangen. Oppbevar resten av deigen kaldt, da blir den lettere å kjevle. Kjevle ca. 1 mm tynt, kanskje bittelitt tykkere om du synes det er vanskelig. Sørg for å ha mel under deigen og dryss litt mel oppå, også, så ikke kjevlen henger seg fast. Stikk ut runde kaker 5-6 cm i diameter, legg dem på bakepapirkledd stekebrett. Legg en liten porsjon mandelmasse på hver kake, ca. 1/4 ts. Makronfyllet utvider seg litt under stekingen. Rester av deig etter hver kjevling samles til en siste utkjevling. Utnytt deigen best mulig.



4. Stek kakene 8-9 minutter midt i ovnen.
5. Avkjøl på rist og legg i tett kakeboks når helt kalde.

Nissene har veldig lyst til å smake...




















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...