mandag 19. desember 2016

HJORTETAKK


Hjortetakk er nostalgiske kaker for meg. Vi hadde dem alltid til jul. Ikke det at de var førstevalget mitt i min barndom, men de hørte i alle fall med til julekakene hjemme. Her er en oppskrift med mandler i som er veldig god. 

Stekes i smult, men vær forsiktig, dette er varme saker. 

Til 50-55 kaker

4 egg
250 g sukker
1 dl kremfløte
75 g smeltet smør eller margarin, avkjølt
1/2 ts kardemomme
1 ts hjortetakksalt
25 g malte mandler
ca. 1/2 kg hvetemel (ikke ha i alt med en gang)

Flott matfett, smult, 2 pk.

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Pisk fløten stiv. (Du trenger ikke vaske vispene i denne rekkefølgen).
3. Bland eggedosis og krem forsiktig sammen. Rør inn smøret.


4. Tilsett kardemomme, hjortetakksalt og malte mandler. Rør det forsiktig inn.
5. Rør inn så mye mel at deigen kan trilles ut.
6. Sett deigen kaldt minst 1/2 time i kjøleskap.


7. Trill fingertykke pølser, del i 12 cm lange biter, skjær noen hakk i ytterkanten før de formes til en ring. Klem skjøten godt sammen.



8. Varm opp fettet. Det er varmt nok når det bruser friskt rundt et treskaft som settes nedi gryta. Legg kakene forsiktig ned i det varme fettet, stek 4-5 om gangen til lysebrune. Snu de så de blir likt stekt på begge sider. Det går ganske fort. Ferdigstekte kaker legges på fettsugende papir/tørkepapir.




*De er fine å fryse. De varmes bare et øyeblikk i stekeovnen før servering. Da er de som nystekte*



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...