fredag 30. desember 2016

HVETEBOLLEJULETRE



For litt siden blogget jeg et innlegg om rundstykkejuletre. I dag er det en søt variant med bolledeig.
Fint å servere til mange i romjulen. Og selvfølgelig med varm sjokolade med krem kan det nesten ikke bli bedre:-) Brekk bare av en gren og kos deg med fersk juletrebakst;-)

Stekeovn 200 grader i 15-20 minutter

1 juletre

50 g smeltet smør
3 dl lunken melk
1/2 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1 ts salt
1 ss luftigere bakst
1/2 pk tørrgjær
ca. 7 dl hvetemel
---
eggpensling
kakestrøssel el.l.

1. Smelt smør i kjele og varm opp melken i denne.
2. Ha de tørre ingrediensene i bakebollen og tilsett melkeblandingen. Spar litt av melet til justering av deigen. Elt alt godt sammen til en noe klissete deig. Den skal ikke være fastere enn at den akkurat slipper kanten i bakebollen. Jo lengre maskinen går dessto fastere blir deigen, til et visst punkt. Ha litt olje rundt deigen og sett den tildekket til heving en times tid, til dobbel størrelse.



3. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord, men nesten ikke kna den for nå skal den kjevles. Kjevle deigen til en tykk trekant direkte på bakepapiret, så lang som stekebrettet er. Videre gjør du som på bildene nedenfor. Form den så den ligner fasongen på et tre.


De to trekantene nederst kan du lage en stjerne av og lime fast med egg i toppen av treet.

3. Sett ferdig laget juletre til heving 15-20 minutter, tildekket.


4. Pensle ferdig hevet juletre og pynt det med den kakepynten du har.


5. Stek midt i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.
6. Skyv det stekte juletreet forsiktig over på kakerist til avkjøling.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...