torsdag 22. desember 2016

INNBAKT KRYDDERSILD


Sild er god mat. Denne måten å tilberede den på smaker deilig. Fint å variere litt med sild. Jeg har brukt kryddersildfilet på glass. Når det gjelder toppen/lokket har jeg nevnt det før - hvorfor finnes det ikke store butterdeigsflak å få kjøpt i Norge? Jeg kjøper alltid med meg fra Spania. De er helt fantastiske.

Stekeovn 225 grader i 20 minutter midt i ovnen

Til 5-6 personer

2 kryddersildfileter
8-10 poteter, kokte, i skiver
1 stor løk i ringer
1/2 purre (det grønne) i skiver
4-5 champignoner i skiver
olje
---
1 1/2 dl kremfløte

Ferdig (kjøpt) butterdeig (eller hjemmelaget mørdeig)

Rødbet- og klementinsalat

1. Skrell poteter, del i skiver og kok dem møre. Hell av vannet og damp dem tørre.
2. Stek løk og purre i olje på middels varme til myk og blank.


3. Stek champignon i olje.


4. Tørk av sildefiletene med kjøkkenpapir. Skjær dem i tynne strimler på skrå.5. Smør en ildfast form med olje. Legg halvparten av potetskivene i bunnen, så havparten av løken og all champignonen. Legg sildestrimlene oppå.


6. Legg på resten av løken og til slutt potetskivene du har igjen.7. Her er den flotte butterdeigen medbrakt fra Spania. Den er helt super og lett å kjevle.


8. Kjevle butterdeigen, med litt mel på undersiden, såpass stor at den dekker formen. Sett formen oppå og skjær rundt.9. Hell fløten ned langs kanten av formen, legg butterdeigslokket på, stikk noen hull i det og pensle med egg. Overflødig deig kan samles og brukes til wienerbrød eller til et annet lokk på en varmrett.

Mine evt. kunstneriske evner har fått boltre seg litt her..:-)

10. Stek midt i ovnen på 225 grader i 20 minutter.


11. Lokket er knasende sprøtt og delikat. Sett formen på bordet sammen med en frisk salat. Her er den servert med en rødbet- og klementinsalat. Se oppskrift HER.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...