onsdag 21. desember 2016

KRYDDERKOKTE KLEMENTINER



Dette er en fin juledessert som kan forberedes i god tid, gjerne dagen før den skal serveres. Oppskriften har jeg funnet i et spansk matblad. Det er gøy å teste ut utenlandske oppskrifter. Den egner seg også faktisk like godt som påskedessert.

Til 4 personer

Krydderlake:
2 dl vann
2 dl sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
2 stjerneanis

4 klementiner, skrelte, fjern det hvite i midten med en pinsett

1 1/2 dl kremfløte piskes til fløyelsmyk

1. Kok opp vann med sukker og krydder. Legg i skrelte klementiner, kok opp igjen, ta vekk fra platen, legg lokk på å la stå til helt kalde. Snu klementinene flere ganger i løpet av avkjølingstiden, eller hell lake over dem flere ganger.



Vi var bare tre til bords i dag:-)

Avkjølte klementiner.
2. Server en klementin til hver, hell litt lake over og legg enn god klatt fløyelsmyk krem på. Uhmm..


Ta vare på laken, den kan brukes flere ganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...