fredag 16. desember 2016

KYLLINGSUPPE MED NUDLER


Denne suppen er thai-inspirert, enkel å lage og spennende på smak. Når du har alle ingrediensene for hånden er den rask å tilberede.

Til 4-5 personer

8 dl vann + 2 hønsebuljongterninger
5 cm fersk ingefær, i tynne, halve skiver eller grovhakket
1 hvitløkfedd, i skiver eller finhakket
4 vårløk i skiver på skrå
2-3 kyllingfileter i biter eller i mindre skiver
4 dl kokosmelk (1 boks)
1 1/2 ss fiskesaus, er salt, smak til
1 ts tørket kaffirlimeblad (kan sløyfes)
saften av 1/2 lime
1 ts sukker
1/4 ts hvit pepper
---
100 g nudler
---
fersk koriander eller tørket

1. Kok opp vann med buljongterningene og ha i ingefær, hvitløk, vårløk og kylling. La dette småkoke i ca. 5 minutter.
2. Rør inn kokosmelk og tilsett resten av ingrediensene, unntatt nudlene. De skal i like før servering for de skal trekke bare i 4-5 minutter.
3. Like før nudlene skal i suppen, kok den opp, ha i nudlene og demp varmen. Rør rundt i suppen så nudlene ikke klistrer seg sammen. Etter 4-5 minutter er suppen ferdig. Den bør ikke stå på platen å holde seg varm, da blir den tykkere ved at nudlene trekker til seg fuktigheten. Ha i tilfelle i litt mer vann.
4. Server suppen i dype suppeskåler og legg både skje og gaffel på kuverten.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...