torsdag 15. desember 2016

PARISERLOFFDa jeg skulle ta i bruk ny stekeovn med dampfunksjon i dag var pariserloff det naturligste å prøve seg på, da den som kjent skal ha ekstra sprø skorpe. Det fikk den! Wow!

Her er en liten oppskrift på 2 pariserloffer.

Stekeovn, varmluft og damp 220 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen. (Uten varmluft 240 grader.)

2 dl lunkent vann
1/2 pk gjær
1/4 ts sukker
1/2 ts salt
1 ss olje
250 g hvetemel + noen ss til utbaking

1. Bland gjær og sukker med litt av vannet og la det stå å aktivere seg til du ser at det har hevet seg en god del. 2. Bland de tørre ingrediensene i bakebollen og tilsett alt det våte, forgjæringen, òg. 
3. Elt deigen meget godt. Du ser at den virker litt for klissete med en gang, men når den er eltet i minst 5 minutter har den blitt mye fastere. Skrap godt ned fra sidene og sett til heving til dobbel størrelse, godt tildekket.
4. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord og kna den godt. Del i to og trill to lange ruller som legges på bakepapirkledd stekebrett til heving i 15-20 minutter. Tildekket.
5. Skjær fire snitt på skrå før du steker dem midt i ovnen på 220 grader i 15 minutter. Har du ikke dampfunksjon kan du sette inn en kopp med 2 dl vann på rist på bunnen av stekeovnen.
6. Avkjøl loffene på rist. Ble de sprø? Det er en herlig lyd når det knaser i loffen...Tror jeg må bake pariserloff hver dag:-)


Dobbel oppskrift blir 4 pariserloffer.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...