onsdag 21. desember 2016

RØDBET- OG KLEMENTINSALAT


Dette er en enkel og god salat som passer til mange retter av kjøtt og fisk. Kokt rødbet har en deilig sødmesmak som egner seg godt som ingrediens i en salat eller som grønnsak til middag.

Du trenger:
1 kokt rødbete
2 klementiner
3-4 ss appelsinjuice
persille, dill, basilikum, timian eller hva du måtte ha

1. Kok rødbeten 1 time til den er mør. Dette kan jo gjøres flere dager i forvegen for rødbeten holder seg godt i kjøleskapet. Avkjøl og skrell den like før den skal brukes.


2. Skjær rødbeten i tynne båter eller i kvarte eller halve skiver. Legg i bolle.


3. Skrell klementinene og del i båter. Skjær båtene i to så du får tynnere båter. Legg i bolle med rødbetene.


4. Tilsett det grønne du har, gjerne tørket krydder av persille, dill, basilikum, timian el.l.
5. Hell over dressing av appelsinjuice og bland det godt sammen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...