fredag 16. desember 2016

RØKELAKSSANDWICH


Dette er en fin liten sak å servere som en del av et måltid med mange retter. Spiseforestilling, f.eks.?
Hovedingrediensene er loff, røkelaks, avocado og smørbar ost.

Til 4 personer

3 skiver loff uten skorpe
tynne skiver av røkelaks eller røket ørret
---
1/2 moden avocado
1 ts tørket koriander eller tilsvarende fersk
1 ts lime- eller sitronsaft
1/2 ts sukker
litt hvit pepper
---
50 g smørbar ost, Philadelphiaost, nøytral eller en annen ost, gjerne med urter
et par stilker klippet dill eller tilsvarende tørket (evt. persille)
---
røkelaks eller røket ørret

1. Skjær skorpen av loffskivene.
2. Mos avocadokjøttet på en flat tallerken med gaffel. Tilsett limesaft så ikke avocadoen skifter farge. Bland inn sukker og hvit pepper. Sett til side.
3. Rør smøreosten myk med dill.
4. Smør to av loffskivene med ost og den tredje med avocadorøre. Legg de på hverandre med avocado i midten. For at det skal bli lettere å skjære disse skivene i 4 er det lurt å sette dem kaldt en stund, i kjøleskapet eller en kort stund i fryseren. Da blir det jevne, fine snittflater. OBS: Må ikke fryse.


5. Skjær loffskivene i 4 kvadrater og legg en skive røkelaks oppå hver.


6. Litt grønt på toppen er fint.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...