fredag 30. desember 2016

RUNDSTYKKEJULETRE


Pyntet juletre.
Spiselig juletre er fint å servere i romjulen. La dine kunstneriske evner få komme til uttrykk med gjærbakst. Ekstra gøy er det å bake sammen med de yngste i familien. Dette juletreet er fint å spise til supper og gryteretter, det er bare å brekke av en gren..;-)

Stekeovn 220-225 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen.

1 juletre og noen rundstykker

2 ss smeltet smør
3 dl lunken melk
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss luftigere bakst
1/2 pk tørrgjær
ca. 7 dl hvetemel
---
eggpensling
valmuefrø eller sesamfrø

1. Smelt smør i kjele og varm opp melken i denne til fingervarm.
2. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen, tilsett den lunkne væsken og elt det sammen. Ikke ha i alt melet med en gang, la litt være igjen til å justere deigen med. Den skal være akkurat klissete nok til at den så vidt slipper bollen. Jo lengre maskinen går dessto fastere blir deigen, til et visst punkt.
3. Skrap ned fra kantene og form en jevn deig. Ha litt olje rundt den og sett den tildekket til heving i ca. 1 time, eller til den er dobbelt så stor.
4. Hvelv deigen ned på lett melet bakebord og elt den bare litt. Kjevle den til et tykt rektangel eller en trekant, så langt som stekebrettet er, direkte på bakepapiret. Videre gjør du som på bildene nedenfor. Overskudd av deig triller du rundstykker av. Sett juletreet til heving, tildekket i 15-20 minutter.5. Pensle med egg og ha på litt "julepynt". Stek midt i ovnen ved 220 grader i 15-20 minutter.


6. Avkjøl på rist.


Nesten for fint til å spise opp!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...