torsdag 15. desember 2016

SILD OG POTET



Lenge siden du har hatt sild til middag? Sild i alle varianter er deilig både til frokost og lunsj, middag og tapas. Her er et enkelt forslag til en enkel middag. Jeg er veldig glad i kryddersild og den kan kjøpes ferdig konservert på glass. Lettere blir det ikke.

Til 4 personer

4 store poteter
2 kryddersildfileter i små treninger
1/2 løk i små terninger
crème fraîche
1 rødbet
---
salatblad, persille eller dill

1. Kok potetene med skallet på, 40-50 minutter eller til de er møre. Bruk middels varme så sprekker de ikke så lett. Eller bak dem i stekeovnen på 200 grader i 1 1/2 til 2 timer. Må gjerne pakke dem inn i folie. Stikk i dem med en tynn pinne etter 1 1/2 time og kjenn om de er møre.
2. Kok 1 rødbet med skallet på i 1 time. Avkjøl i kaldt vann, skrell og skjær i strimler eller biter. Kokt rødbet er deilig på smak, mild og søtlig.
3. Ta 2 sildefileter opp av laken og tørk dem med kjøkkenpapir. Skjær i strimler på langs og så på tvers i små biter.



4. Finhakk løken og bland den sammen med sildebitene.
5. Før servering, skjær et kryss i potetene, trykk så krysset åpner seg. Eller som jeg gjorde, brukte en spiseskje og tok ut en kule av poteten. Da blir det god plass til fyllet. Legg 2 ss crème fraìche i hullet og fordel sild- og løkblandingen oppå. Får du ikke plass til alt serveres resten ved siden av. Legg på rødbet. Det er også fint med noe grønt på tallerkenen, hvis du har.

Dette må du vel bli fristet av!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...